Et ferieminne


Her ender veien på Norddyrøy. Atlanterhavet neste.

– Kan bilen stå her i fem minutter uten å bli tauet bort?
– Fem minutter? Den kan stå i ti år.

Jeg og min bedre halvdel er på biltur. Vi er kommet til Norddyrøy på Frøya. En utpost, der veien og verden ender. Snuplassen er merket med «parkering forbudt». Men ifølge mannen som vi har kommet i prat med, en pensjonert kommunearbeider, er ikke skiltet noe å bry seg om. Her er det omtrent ikke trafikk lenger, forklarer han.

For mange år siden var idyllen Norddyrøy et pulserende handelssted. I dag står tiden stille her. Samtalen med  pensjonisten får meg til å forstå at det gjør noe med folket også. En lun og nedstresset kar, som åpenbart synes det er stas med besøk av et par turister. Velvillig øser han av sine kunnskaper om både Frøya og det lille lokalsamfunnet han bor i. Det blir en trivelig og lærerik passiar. Ja, faktisk et av ferieturens høydepunkter.

Det er godt å komme til steder som Norddyrøy, der du altså kan stå ulovlig parkert i ti år uten at det gjør noe. Der folk har tid til å stoppe opp og snakke. Der naturen og atmosfæren gir deg muligheten til å kjenne på en flik av et liv som du antakelig, innerst inne, drømmer om å få leve hver dag. Men som foreløpig aldri kan bli noe annet enn en fantasi, fordi summen av dine valg har brakt deg inn i en runddans der verken brems eller revers virker.

Men forhåpentlig, en dag…

Vår venn går tilbake til båten sin. Vi kjører ut fra snuplassen for å fortsette ferden rundt Frøya. Stoppen på Norddyrøy ble til et verdifullt ferieminne, her beskrevet gjennom en liten refleksjon på 284 ord.

#Frøya

#Norddyrøy

#Ferie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s